12-17 березня 2016
На Закарпатті відзначать 77-річчя проголошення Карпатської України

З 12 по 17 березня 2016 року відбуватимуться заходи з відзначення проголошення Карпатської України. Заключною подією 77-ї річниці стане перепоховання карпатських січовиків, знайдених 2015 року на Верецькому перевалі КП ЛОР "Доля", що відбудеться 17 березня о 12:00.

План заходів:

12 березня о 14:00 розпочнеться вшанування карпатських січовиків біля пам'ятного хреста в с. Оріховиці, 15:00 - біля хреста на місці розстрілу карпатських січовиків у с. Ворочеві Перечинського району.

13 березня о 13:00 на Іршавщині - панахида біля хреста на місці розстрілу карпатських січовиків у с. Білки Іршавського району та о 15:00 - у с. Горбок біля пам'ятної дошки січовикам. У цей же час - панахида на місці розстрілу карпатських січовиків в урочищі Кузій поблизу с. Луг Рахівського району. 15:00 - на Тячівщині у Солотвині відбудуться панахиди біля пам'ятного знака Михайлові Колодзінському та чотару Зенону Коссаку, а в с. Вільхівці - біля пам'ятної дошки члену Карпатського Сойму Андрію Шобею.

14 березня о 13:00 у селі Кваси - панахида на могилі карпатських січовиків, а о 15:00 у Рахові (амфітеатр Буркут) - панахида на місці поховання оборонців Карпатської України.

15 березня об 11:00 - збір у с. Рокосові на могилі карпатських січовиків. Після панахиди - марш до меморіаяльного парку "Красне Поле". О 12:30 - мітинг-реквієм на Красному Полі. О 14:30 - автопробіг із Красного Поля на Хуст і Стеблівку, де о 15:00 - вшанування на могилі січовика Олександра Блестіва.

О 19:00 - смолоскипний марш на Замкову гору в м. Хуст, ушанування карпатських січовиків на могилі та запалення ватри біля Хустського замку.

17 березня о 12:00 - перепоховання останків карпатських січовиків, знайдених 2015 року на Верецькому перевалі КП ЛОР "Доля".