12 листопада 2016
"Легіон Свободи" та сучасні "карпатські січовики" на Закарпатті відзначать 78-річчя створення "Карпатської Січі" (1938-1939)

12 листопада 2016 року з ініціятиви військового формування Окрема добровольча чота "Карпатська Січ" та "Легіону Свободи" на Закарпатті відзначать 78-му річницю створення Збройних Сил Карпатської України - Організації Народної Оборони "Карпатська Січ" (ОНОКС). Урочисті заходи відбудуться в Ужгороді, на Красному Полі та на Верецькому перевалі.

Добровольці московсько-української війни - "Легіон Свободи" та Окрема добровольча чота "Карпатська Січ" - закликають всіх патріотів краю до спільних заходів із відзначення дня створення Організації народної оборони "Карпатська Січ" 1938-39 років.

Програма заходів:

12 листопада, м. Ужгород:

14:00 - Урочиста конференція в приміщенні Закарпатського академічного театру ляльок;

Під час конференції відбудеться показ фільмів про становлення Карпатської України 1939 року та про сучасне військове формування ОДЧ "Карпатська Січ". Також до уваги учасників буде представлена фотовиставка та виставка експонатів з Революції гідности та московсько-української війни.

15:30 - Народне віче на площі Театральній;

16:00 - Марш слави "Карпатської Січі" вулицями міста до пам'ятника "карпатським січовикам" на кладовищі по вул. Капушанській.

13 листопада:

12:00 - Покладання квітів у Меморіяльному парку "Красне Поле" поблизу м. Хуст;

16:00 - Покладання квітів до могили "карпатських січовиків" на Верецькому перевалі.

Довідка. 9 листопада 1938 року в Хусті, у зв'язку з посиленням нападів мадярських та польських терористів, а також антиукраїнської діяльности мадярської "п'ятої колони", уряд Августина Волошина зорганізував установчі збори парамілітарної організації "Карпатська Січ", з утвореної націоналістами у вересні "Української національної оборони" (голова - Степан Росоха). "Карпатська Січ" стала Збройними Силами Карпатської України. На чолі організації стояла головна команда: командант - Дмитро Климпуш, заступник - Іван Роман та командир генштабу - Михайло Колодзінський (Кум).