16 вересня
Командування "Карпатської Січі" закликає націоналістів консолідуватися задля захисту українського Закарпаття

У зв'язку з посиленням провокаційної антидержавної роботи проросійських, проугорських та інших сепаратистських сил в краї, зростає загроза дестабілізації ситуації. Антиукраїнські сили використовують війну з Москвою на Сході на власну користь, розраховуючи на послаблення Української держави. Метою діяльності цих сил у перспективі є повторення сценарію, що був розіграний у Криму і привів до втрати Україною етнічних територій. На жаль, ми змушені констатувати, що робота правоохоронних органів у напрямку протидії сепаратизму на Закарпатті є недостатньою, аби забезпечити в подальшому територіальну цілісність держави в цьому краї.

Чи не єдиною на сьогодні надією на недоторканність державних кордонів на західному напрямку та ефективну протидію деструктивній роботі з боку іноземних спецслужб є націоналістичний рух. Тому ми звертаємося до всіх українських націоналістичних сил, що діють на Закарпатті із закликом поглибити консолідаційні процеси, що почалися в націоналістичному середовищі. Ніхто не готовий так самовіддано захищати українську землю, як ми ‒ націоналісти. Тому саме націоналісти повинні показати всім ворогам України (явним чи прихованим), що лише українець може бути повноправним господарем на українській землі, невід'ємною частиною якої є Закарпаття.

Аби продемонструвати суспільству єдність націоналістичного руху та свої наміри щодо захисту українського Закарпаття, командування ОДЧ "Карпатська Січ" закликає всі проукраїнські політичні партії, громадські організації та рухи ветеранів московсько-української війни до проведення спільного маршу української сили і духу.

Прес-служба ОДЧ "Карпатська Січ"