Леонід "Лаврінович" Москотін
Леонід

Боєць "Легіону Свободи". Солдат зведеної штурмової роти "Карпатська Січ" 93-ї ОМБ. Член Ніжинської міської організації ВО "Свобода". Загинув 11 липня 2015 року під час бойового чергування біля донецького летовища в результаті вибуху ворожої гранати від осколкових поранень.

Леонід Павлович Москотін народився 14 січня 1956 року в с. Комарівка Борзнянського району Чернігівської области. Закінчив хіміко-біологічний факультет Ніжинського державного педагогічного інституту.

Націоналіст брав активну участь у громадсько-політичному житті. На початку 1990 року підтримав ідею незалежности України. З перших днів Майдану брав активну участь у Революції гідности. Не міг залишитись байдужим і тоді, коли почалась російсько-українська війна, на яку він зголосився добровольцем до "Карпатської Січі".

Член Ніжинської міської організації ВО "Свобода" з 2012 року.

Став до лав "Карпатської Січі" 23 травня 2015 року. Попри вік, був підтягнутим та здоровим. До війни працював на комбінаті хлібопродуктів Ніжина. Чоловік завжди був готовий відстоювати справедливість. Так коли підприємство заборгувало зарплату працівникам - був одним з ініціаторів страйку та голодування.

"Він був надійним бійцем і справжнім побратимом. На нього завжди можна було покластися, був дуже відповідальним. На жаль, нині, чергуючи біля донецького аеропорту, у результатів розриву ворожої гранати отримав важкі поранення, врятувати побратима не вдалося. Світла пам'ять про нього житиме у наших серцях, а ворог обов'язково отримає гідну відплату за втрачених нами героїв", - згадує командир роти "Карпатська Січ", очільник "Легіону Свободи" Олег Куцин.

Героя було поховано 14 липня у Ніжині.

Вдовою залишилася дружина Ольга, а без батька - донька Аделіна та син Орест.

На фасаді ніжинської школи №1, де у 1963-1973 роках навчався Леонід Москотін, було встановлено меморіальну дошку.